Kursus

Second victims - ansvar, skyld og egenomsorg

Gå-hjem møde

Frygter du også at begå fejl? 

Hver dag foretager du kliniske skøn ud fra de bedste forudsætninger. Som regel går alting godt, også selvom du skønnede forkert eller tog fejl. Men i nogle tilfælde går det galt, og der sker skade på patienten. Hvad gør det ved dig, når noget går galt, eller blot når du frygter det…? Hvordan hjælper vi hinanden? 

’Second victims’ er betegnelsen for det sundhedspersonale, som har været involveret i et patientforløb, hvor noget gik galt. 

Lægeforeningen har inviteret Katja Schrøder, adjunkt, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet, til at fortælle om sin forskning i Second Victims.

Hun fortæller også om projektet ’The Buddy-Study’ - et kollegialt støtteprogram, der klæder kolleger på til at hjælpe hinanden. Håbet med projektet er, at ’The Buddy-Study’ vil føre til en ny kultur. At det at tage vare på hinanden er en obligatorisk del af at indgå i et team.

På mødet bliver der lagt op til refleksion om temaer som skyld, ansvar og egenomsorg.

Du får mulighed for at deltage i konkrete øvelser, som du kan tage med hjem og bruge sammen med  kollegerne på din egen afdeling eller i praksis.

Læs mere om The Buddy Study under SDU