Kursus

Bliv bedre til at lede og vejlede udenlandske læger - kommunikation, kultur og uskrevne regler

- Et kursus til dig, der leder eller vejleder udenlandske læger

Hvad betyder det for patientsikkerheden, hvis lægen ikke taler godt nok dansk? Hvordan skal jeg forholde mig, hvis min medarbejder eller kollega kommer med andre forventninger til lægens rolle, end vi normalt har i Danmark?

Hvordan formidler jeg ’de uskrevne regler’ om samarbejde og patientkommunikation? De forhold, som vi tager for givet på de danske sygehuse og lægepraksisser.
Antallet af udenlandske læger på de danske sygehuse er ti-doblet de senere år. Visse sygehuse er dybt afhængige af, at der kan tiltrækkes dygtige læger fra udlandet. Dette var udgangspunktet for DR Dokumentaren, som rejste en del debat i foråret 2019.

På dette kursus møder du en uddannelsesansvarlig overlæge, som fortæller om sine erfaringer: Hvad virker og hvad virker ikke, når læger fra udlandet skal integreres på en sygehusafdeling? Du møder en danskunderviser og rekrutteringsansvarlig fra Sygehus Lillebælt, som fortæller, hvordan sygehuset sikrer et succesfyldt møde. Du møder også en ung rumænsk læge, som deler ud af sin historie. Og ikke mindst får du rig lejlighed til at udveksle erfaringer med de andre deltagere.
 

Målgruppe: Alle, som leder eller vejleder udenlandsk uddannede læger, f.eks. ledende overlæger, uddannelsesansvarlige overlæger, tutorlæger i praksis, TRere, UKYLer, kliniske vejledere, HR-ansvarlige, mentorer. Medlemmer af Lægeforeningen har fortrinsret.
 

Undervisere:

Iben Jørgensen, Uddannelsesansvarlig overlæge, Gentofte Sygehus.
Andra-Ioana Suvei, Reservelæge i almen praksis.
Maria Jensen, Danskunderviser og rekrutteringsansvarlig, Sygehus Lillebælt.
Bodil Gavnholt, Chefkonsulent i Lægeforeningen.