Kursus

Flowmaster- klinisk ledelse af patientstrømme

Har du den centrale rolle i modtagelsen med ansvar for koordinering af et team af læger og sygeplejersker? Eller er du på vej til at få dette ansvar? På dette kursus kan du få redskaber til at vurdere, hvilke personer og værktøj, der vil kunne skabe det bedste flow.

Kursets indhold
Kurset er tænkt som en inspirationsdag, som omhandler det personlige lederskab ud fra både det civile- og forsvarets taktiske ledelseskoncept.

Med udgangspunkt i erfarne kliniske lederes oplevelser og planspil, vil du blive konfronteret med overvejelser, tanker og værktøjer, som kan medvirke til refleksion og inspiration af din fremtidige ledelsesvirke i rollen som aktiv deltager i akutafdelingens team og senere som flowmaster.
Du vil bl.a. opnå følgende basal viden og kompetencer:

  • Forståelse af organisationen omkring en akutmodtagelsen
  • Begrebsforståelse for "crowding" og konsekvenser af "crowding" for patientsikkerhed
  • Begrebsforståelse af "length of stay" og forståelse af sammenhæng mellem dette og patientsikkerhed
  • Begrebsforståelse for "access block" og effekten af dette på "length of stay"
  • Kendskab til principper for klinisk logistik

Efter kurset vil du kunne reflektere over tilegnet viden i en klinisk hverdag og udvise lederfølgeskab i situationer med "crowding" eller truende "crowding".

Forberedelse
Du får tilsendt artikler inden kurset, som er en god forberedelse i forhold til bedre forståelse af emnet.

Målgruppe
Yngre læger og andre læger med interesse for akutmedicin. Du skal have minimum et halvt års erfaring fra akutafdeling på reservelægeniveau.

Hvis du oplever problemer med at tilmelde dig, er du meget velkommen til at kontakte kursussekretær Gitte Bramstorp, gib@dadl.dk eller telefon 3544 8135.