FAS' årsmøde

Hvorfor har fremtidens sundhedsvæsen brug for læger som ledere? 

 

Det var titlen på FAS' årsmøde den 6. oktober 2017.

På årsmødet fortalte medlem af regeringens ledelseskommission, lægelige direktør Dorthe Gylling Crüger, om de dilemmaer, man skal tackle som lægelig topchef i et politisk styret sundhedsvæsen. Jakob Lager fra Yngre Lægers bestyrelse gav sin vurdering af, hvad der skal til for at styrke interessen for lægelig ledelse hos de kommende generationer af speciallæger. Og specialkonsulent Lisbeth Rune Schultz fremlagde ny viden om barrierer og tiltag, der kan motivere læger til at gå ledelsesvejen.  

Der var også rig mulighed for at diskutere vilkårene for lægelig ledelse med en række topfolk fra sundhedsvæsenet samt med eksperter og politikere. Hvordan kan alle overlæger være ledere, når gruppen på mindre end tre årtier er vokset fra under 2000 til over 6.500? Og hvad er de gode argumenter for, at sundhedsvæsenet har brug for lægelige chefer – løser sygeplejerskerne og djøf’erne ikke den opgave mindst lige så godt eller bedre?

Disse og mange andre spørgsmål tog regionernes formand Bent Hansen, lægelig direktør Mads Koch Hansen, professor Kjeld Møller Pedersen, koncerndirektør Ole Thomsen, og Rigshospitalets direktør, Per Christiansen, fat på.

 Martin Krasnik, chefredaktør på Weekendavisen, var ordstyrer på årsmødet.