Læger: Stærk politisk melding om farvel til to-procents-kravet

3. marts 2017
Det er meget positivt, at der nu for alvor bliver lyttet til patienters og sundhedsprofessionelles krav om at droppe to-procents-kravet. Dansk Folkeparti har netop stillet det som krav til regeringen, hvis partiet skal stemme for finanslov 2018.

Lægeforeningen er yderst tilfreds med, at kravet om, at sygehusene hver år skal levere to procent mere aktivitet - uden ekstra penge – nu bliver en del af de kommende forhandlinger om sygehusenes økonomi. Dansk Folkeparti har krævet af regeringen, at kravet skal væk, og at sygehusene skal have flere penge, hvis partiet skal stemme for finanslov 2018.

”Det er en stærk melding, og vi er meget glade for, at der nu bliver lyttet. Vi har gennem længere tid hørt sundhedsprofessionelle melde klart ud, at de ikke kan stå inde for kvaliteten på deres afdelinger. Det gør man ikke for sjov. Læger, jordemødre, lægesekretærer, sosu-assistenter, sygeplejersker og andre har sendt en stærk og entydig besked til regeringen og partierne: drop to-procentskravet. Nu har vi et håb om, at det bliver til virkelighed, og jeg har da en klar forventning om at flere partier vil bakke op”, siger lægernes formand, Andreas Rudkjøbing.

Ifølge TV2 vil kravet om to-procentskravet i første omgang indgå i de forhandlinger, som regioner og regeringen har i juni om sygehusenes økonomi og eventuelt også i finanslovsforhandlingerne til efteråret.
Genveje