Læger: Brug vores forslag til at styrke det nære sundhedsvæsen

17. februar 2017
Efter udsættelse af rapport opfordrer Lægeforeningen regeringens udvalg om det nære sundhedsvæsen til at gå i dialog med læger og patienter til at skabe et stærkt nært og sammenhængende sundhedsvæsen.

Sundhedsministeren har meddelt, at offentliggørelsen af rapporten fra regeringens udvalg om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, er udsat til juni 2017.

Lægeforeningen ærgrer sig over, at det har været nødvendigt at udsætte rapporten, som oprindeligt skulle have været offentliggjort i 2016.

”Men det vigtigste er dog, at der kommer en grundig rapport med gennemarbejdede og konkrete forslag, som faktisk kan gøre en forskel. Hellere det end en forhastet rapport med floskler og floromvundne hensigtserklæringer, som intet flytter. Det er positivt, at ministeren signalerer, at hun ønsker mere langsigtede løsninger, og jeg håber, at vi kan sige, at rapporten var ventetiden værd, når den kommer”, siger Andreas Rudkjøbing, formand for Lægeforeningen.

For Lægeforeningen er arbejdet med at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen en meget høj prioritet. Selv om udvalgsarbejdet er foregået i et lukket forum af embedsmænd fra Danske Regioner, Finansministeriet, KL og Sundheds- og Ældreministeriet har Lægeforeningen ikke holdt sig tilbage fra at komme med 16 konkrete forslag til kreative og langtidsholdbare løsninger for det nære sundhedsvæsen. Også PLO og andre aktører er kommet med indspark til udvalget.

”Jeg opfordrer derfor udvalget til at udnytte udsættelsen til aktivt at gå i dialog med læger, patienter og andre om at styrke det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Det er en meget vigtig opgave, og vi skal finde holdbare løsninger, som fungerer i den virkelige verden”, siger Andreas Rudkjøbing


Genveje